Zvučno zagađenje i površna, odnosno prisilna konzumacija glazbe

 |  | Nema komentara

Tr.Fes.Zvučno zagađenje i površna, odnosno prisilna konzumacija glazbe, 

biti će tema predavanja na 5.tradicionalnom druženju ljubitelja dobrog zvuka u Garešnici, koje će se održati 30.siječnja u Maloj Sali Hrvatskog doma u ulici V.Nazora 21, s početkom u 11 sati. Predavanje i prezentaciju će voditi g.Dean Leđenac, magistar znanosti s područja elektroakustike, vlasnik tvrtke Audio epilog iz Zagreba, te svjetski priznati konstruktor i dizajner visokokvalitetnih zvučnika. Uporabom najnovijih proizvoda tvrtke Audio epilog d.o.o., te vrhunskih hifi uređaja i analognih izvora zvuka, g.Leđenac će pojasniti i primjerom prezentirati razlike u pristupima uporabe glazbe, kao i najnovije svjetske trendove u konzumaciji glazbene umjetnosti kojima je i sam utemeljitelj.

Audiofilija i općenito, ljubav prema dobrom zvuku, ne moraju nužno slijepo pratiti strujanja i smjerove u razvoju tehnologije, nego upravo obrnuto. Trendovi tehnološkog razvoja moraju pratiti ljudsku iskonsku ljubav prema glazbi. Tematika koja će biti predočena domaćim ljubiteljima dobrog zvuka, će zasigurno biti izuzetno zanimljiva svim ljubiteljima glazbe, kako klasične, elektronske, zabavne, kao i svima onima koji glazbu kreiraju ili koriste. G.Leđenac, kojega u svijetu nazivaju i „najvećim i najsrčanijim borcem protiv glazbene globalizacije“, čiji je rad i doprinos drugačijem, humanijem konzumiranju glazbe priznat od Moskve do Seoula, od Kanarskih otoka do Osla, dakle diljem svijeta, će zasigurno i domaće slušatelje osloboditi tabua kojima moderno društvo nastoji uniformirati svaki detalj našeg konzumerističkog društva. Izmjena životnog stila modernog glazbenog slušatelja, smanjenje kvantitete, a povećanje kvalitete glazbenog materijala odabranog za slušalački užitak, cilj su rada ovog konstruktora, glazbenika i proizvođača zvučnika. Na predavanju ćete moći prisustvovati ne samo prezentaciji Audio epilogovih najnovijih proizvoda, nego i dubljem i smislenijem uživanju u glazbi od pukog slušanja glazbe na koje smo navikli putem interneta, mobitela i slušalica ili pozadinskog zvukovnog zagađenja kojim smo okruženi u svakodnevnom životu.

Napokon, u neformalnom druženju sa ovim konstruktorom, slijediti će i predstavljanje njegovih najnovijih modela zvučnika pod nazivima ICE, ICEBERG i najzanimljivijeg PRIME modela koji, zanimljivo je napomenuti, u neslužbenim Ruskim audiofilskim krugovima već slovi za jedan od najvjernijih pretvarača električkih signala u zvuk na svijetu. Audio epilog zvučnici su tehnološki i konstrukcijski jedinstveni, te se već desetljećima mogu naći u vrhunskim svjetskim salonima glazbene opreme, te od ove godine i u zagrebačkom salonu „AUDIO EPILOG – Dućan izvrsnog domaćeg zvuka“.

Vidimo se!!!

Kategorije: ARHIVA UNCA Blog, UNCA Blog

Ostavi komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


2 + = six

 • Službena web stranica udruga - Cvijet i UNCA

 • Logo; PU Cvijet i UNCA

 • Kalendar

  Prosinac 2019
  P U S Č P S N
  « Kol    
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • Arhiva stranice

 • Kategorije…


Hit Counter provided by Sign Holders