UNCA i L.I.F.E edukacija u Garešnici

  

Na inicijativu UNCA-e u Garešnici u razdoblju 06-08.12.2012.od 16:oo sati, (Kolodvorska 2. Sjedište Unca-e), održava se Program edukacije o prevenciji raka dojke. Uz ovaj Program informirati ćemo Vas i o ostalim aktivnostima,programima i planovima L.I.F.E edukacije.

Edukativno terapijska metoda

Zajedno u borbi protiv raka dojke”

U Hrvatskoj od raka dojke na dan oboli 7 žena. Rak dojke sve češće pogađa mlađe žene, u dobi između 20 i 40 godina. Peta najčešća dijagnoza smrti među ženama u Hrvatskoj upravo je rak dojke.

Iako je najčešći u žena između 50 i 69 godina, iz godine u godinu sve je više i mladih žena s tom dijagnozom pa posljednji podaci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo pokazuju da je 2008. bilo 11 oboljelih žena u dobi od 25 do 29 godina, 26 u dobi od 30 do 34 godine, a 59 žena između 35 i 39 godina.

U oko 80% novih slučajeva bolest bude otkrivena u fazi ranog raka, a oko 20% u trenutku postavljanja dijagnoze bolest već bude u uznapredovaloj fazi.

U posljednih 40 godina u Hrvatskoj je broj oboljelih s 829 porastao na 2473. Broj umrlih gotovo se utrostručio, pa su samo prošle godine od ove opake bolesti umrle 983 žene.

Holistički osmišljeni pristup postizanju stanja potpune relaksacije, utemeljen je na znanjima komplementarne medicine. Svoje pozitivne učinke program temelji na poticanju tzv. „reakcije opuštanja“, fiziološkog stanja organizma koje je prije dvadesetak godina definirao čuveni američki liječnik dr. Herbert Benson, direktor Instituta za medicinu uma i tijela, pri sveučilištu Harvard. Po Bensonu, reakcija opuštanja predstavlja stanje našeg organizma suprotno onome koje nazivamo borba/bijeg, odnosno kroničnom odgovoru na stres, a koji je predispozicija za razvoj brojnih psihosomatskih oboljenja. Primjena programa dokazano dovodi do poticanja reakcije opuštanja, a koja pak dovodi do poboljšanja zdravstvenog stanja pacijenta.

Treba napomenuti kako je ovaj koncept u proteklih godina detaljno znanstveno istražen; vodeća medicinska baza podataka, PubMed (sastavni dio američkog Nacionalnog instituta za zdravlje), danas broji više stotina radova na temu utjecaja reakcije opuštanja po ljudsko zdravlje.

Za sve vas koji znate da imate problem, ali ne znate kako ga riješiti naši programi, seminari i konzultacije dati će odgovore i rješenja vaših problema.
Rješavajući svoj problem naučiti ćete kako riješiti problem drugih ljudi.

Program sadrži edukaciju o prirodnoj energiji, njezin utjecaj na zdravlje organizma kao I prakticiranje tehnika opuštanja, pri čemu primamo svježu, prirodnu energiju, a otpuštamo staru, stresnu.
Polaznici programa naučiti ce kolika je važnost pozitivnih misli I njihov utjecaj na naše zdravlje, te kako stalno biti pozitivan.
Ispravne životne navike s naglaskom na zdravoj prehrani, bavljenje tjelesnim aktivnostima te ispravan način sučeljavanja sa svakodnevnim stresnim situacijama, preduvjet su zdravlja.
Detoksikacija organizma specijalnom kavom za terapiju od iznimne je važnosti za zdravlje organizma. Kao sto se svakodnevno tuširamo izvana, potrebno je I svakodnevno čišćenje iznutra.

Ostalo:

Tretman – ŽIVOT BEZ NESANICE

Svi smo u životu imali problem nesanice. Nakon neprospavane noći, najčešće smo iscrpljeni, bez dovoljno energije… Ako je to naš dugogodišnji problem ? Da li su tablete rješenje?…

Promotivno:  3 dana tretman- ŽIVOT BEZ STRAHOVA 
Odlučimo, jer mi imamo tu mogućnost i sposobnost, da kreiramo nasu vlastitu budućnost punu sreće i sigurnosti. S nama, za vas postaje to moguće.

ANTI STRES TRETMAN

s
s