SVEČANOST URUČENJA DIPLOMA POLAZNICIMA 2.PČELARSKE ŠKOLE PU CVIJET-a

 |  | 1 Komentar

U Garešnici je 16.lipnja 2012. u Hrvatskom domu održana svečanost uručenja Diploma i uvjerenja o uspješno završenoj Pčelarskoj školi. Ovo događanje organizirali su Pčelarska udruga Cvijet, Učilište Apis, Bjelovarsko-bilogorska županija i Savez pčelara BBŽ-e.

Ukupno 21 pčelar/ka završili su ovu 2.po redu pčelarsku školu PU Cvijeta-a ,a osim iz Bjelovarsko-bilogorske županije, polaznici su bili i sa područja Sisačko-moslavačke, Požeško-slavonske i Zagrebačke županije. Naša županija sufinancirala je polaznike iz BBŽ sa 50% od ukupne cijene koštanja škole,te na taj način pomogla polaznicima u ovoj specijalizaciji odnosno stručnom usavršavanju.

Predsjednik PU Cvijet, Nemanja Vlahović,otvorio je ovu svečanost,te u svom obraćanju prisutnim polaznicima,gostima i predstavnicima medija podnio Izvještaj o održanoj školi i aktivnostima udruge Cvijet,aktualnom stanju u pčelarskoj proizvodnji,vremenskim nepogodama i teškoćama na koje se nailazi. Dopredsjednik PU Cvijet-a Ivan Šoštarić najavio je pokretanje upisa u 3.pčelarsku školu PU Cvijeta i to od 18.lipnja 2012.

Predstavnik Bjelovarsko-bilogorske županije, Upravnog odjela za poljoprivredu Željko Stojković, pozdravio je napore udruge Cvijet u aktivnostima i organizaciji škola i školovanja odraslih,a posebno jer se vidi prilična uključenost mladih ljudi. Stojković je uputio riječi podrške i poručio da će Bjelovarsko-bilogorska županija odnosno UO za poljoprivredu sigurno pratiti pozitivne i dobre programe koji imaju za cilj razvoj poljoprivrede u našoj županiji. Uz čestitke polaznicima na uspješno završenoj školi, svoje izlaganje završio je zahvalom vodstvu PU Cvijeta na aktivnostima i dobrim rezultatima.

Savez pčelara BBŽ snažno podupire rad udruge Cvijet i školovanje pčelara,te skreće pozornost i na primjenu Dobre pčelarske prakse,poštivanje Pravilnika o držanju pčela i katastru pčelinje paše, ali i zahtjeva rješavanje problema sa kojima se pčelari susreću,a posebno su to elementarne nepogode,pesticidi i drugi otrovi, istaknuo je predsjednik Saveza pčelara BBŽ Nenad Vlahović. Posebno je važno imati kvalitetne projekte i programe provedbe,kazao je Vlahović,te upoznao prisutne sa nekim od najvažnijih projekata SP BBŽ-a i naravno čestitao svim polaznicima na završenoj školi.

U ime Učilišta Apis iz Velike Gorice skup je pozdravio ravnatelj učilišta, Dario Frangen. Kroz nekoliko prigodnih rečenica iskazao je zadovoljstvo sa radom u Garešnici,pohvalio polaznike na ozbiljnosti i zalaganju,te udrugu Cvijet na angažiranosti i radu da sve bude na zavidnoj razini.

Ravnatelj učilišta i predstavnik BBŽ,gospodin Stojković, izvršili su uručenje diploma i uvjerenja polaznicima,a u ime polaznika obratio se i svima zahvalio Tomislav Vapnar 24-godišnji pčelar iz Poljane, koji je ujedno i proglašen najboljim polaznikom 2.Pčelarske škole PU Cvijet-a.

Upravni odbor udruge Cvijet organizirao je prilikom ovog događanja prigodno darivanje sa paketom pčelinjih proizvoda za Martinu Crkvenac, 12-godišnju plivačicu iz Male Mlinske, članicu udruge za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Daruvar. Martina je na nedavnom međunarodnom natjecanju u Splitu osvojila 17 medalja i to kao junior u klasi seniora,a uskoro će predstavljati Hrvatsku na međunarodnim sportskim igrama u Češkoj.

 

 

 

 

 

 

Udruga Cvijet nastojati će dati svoj doprinos i pomoći Martini,istaknuo je predsjednik Cvijet-a, Nemanja Vlahović, a svima se na ovom činu u Martinino ime zahvalila njezina majka. Druženje uz večeru održano je u drugom djelu ove Svečanosti.

Kategorije: Pčelarske škole, Vijesti

Jedan komentar na SVEČANOST URUČENJA DIPLOMA POLAZNICIMA 2.PČELARSKE ŠKOLE PU CVIJET-a

 1. Pingback: Dodijeljena uvjerenja pčelarima u Garešnici | Učilište za obrazovanje odraslih APIS

Ostavi komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


4 + = eight

 • Službena web stranica udruga - Cvijet i UNCA

 • Logo; PU Cvijet i UNCA

 • Kalendar

  Kolovoz 2019
  P U S Č P S N
  « Ožu    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • Arhiva stranice

 • Kategorije…


Hit Counter provided by Sign Holders