PU CVIJET; PČELARI IZ CIJELE HRVATSKE I BOSNE i HERCEGOVINE SA TALIJANSKIM KOLEGAMA U GAREŠNICI

 |  | Nema komentara

OLYMPUS DIGITAL CAMERAImpresivan skup sa više od 200 sudionika tijekom dana 10.ožujka 2017.održan je u Garešnici. Pčelarska udruga Cvijet organizirala je dolazak pčelara na ovo događanje i popunila veliku salu Hotela Garić do zadnjeg mjesta. Predavač je bio dr.Antonio Nanetti, poznati i priznati svjetski stručnjak za zaštitu pčelinjih zajednica iz Italije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERADr.sc.Nanetti Antonio održao je 2 školska sata dugo predavanje o biološkom suzbijanju varoe Oksalnom kiselinom i VMP-ovima na bazi timola, ali i u kombinaciji sa bio-tehničkim metodama rada. Prikazani su podaci mjerenja i rezultata sa testnih pčelinjaka u Italiji. Pitanja predavaču bilo je dosta, a poslije službenog dijela predavanja održano je zajedničko druženje uz domjenak i čašicu pčelarskih razgovora na pragu nove sezone. Ovo stručno i zanimljivo predavanje pratilo je 200-tinjak pčelara iz Hrvatske te iz Bosne i Hercegovine, a među njima i dr.Goran Mirjanić. Predstavnici mnogih Pčelarskih udruga održali su na marginama skupa, razgovore i kratke sastanke sa članovima UO-a i predsjednikom naše udruge, te su tako dogovoreni i pokrenuti novi vidovi suradnje. Članovi PU Cvijet-a, podmirili su godišnje članarine te primili Izvješća o radu udruge. Prema prikupljenim podacima i Evidenciji sudionika ovog predavanja, pčelara je bilo iz raznih udruga i krajeva (Bjelovar, Daruvar, Popovača, Čazma, Kutina, Grubišno Polje, Slatina, Zagreb, Sisak, Garešnica, Virovitica, Split, Novska, Požega, Koprivnica, Križevci, Đurđevac, Petrinja, Ivanić Grad, Velika Gorica, Bosna i Herecegovina….)OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Okupljanje je pratila i ekipa HTV-a te kroz dva dana rada snimila materijal za najgledaniju poljoprivrednu emisiju Plodovi zemlje. Snimani su, osim predavača i  Konferencije i pčelinjaci oko Garešnice te neki članovi Pčelarske udruge Cvijet!

Ovo predavanje i okupljanje pčelara prvi je i početni dio Projekta Međunarodne konferencije na temu Pčelarstva, klime i poljoprivrede, koju provodi Pčelarska udruga Cvijet. Sljedeće okupljanje predviđa goste i to velike profesionalne pčelare iz Mađarske, Slovenije i Srbije.

Predavanje održano 10.03.2017.organizirali su PU Cvijet Garešnica i tvrtka Mount trade d.o.o. Garešnica,  a tehnički i logistički pomogli su;  Hotel Garić , TZ Sjeverna Moslavina, Pčelari pojedinci i partnerske udruge, Bjelovarsko-bilogorska županija i Hrvatski pčelarski savez.

Medijski pokrovitelji; Krugoval Garešnica, WEB-ovi; pcela.hr , pcelinjak.hr , pu-bilogora.hr i pu-cvijet.hr

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHvala svima na podršci i vidimo se ponovno u Garešnici na novom događanju! Pod motom “Pčelari  za pčele”  do tada, Sretno i Medno!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

(Predsjednik PU Cvijet, Nemanja Vlahović na otvaranju)

(Dr.sc.Antonio Nanetti i prijevod sa talijanskog, Nada Duković)

PU Cvijet, UO

Kategorije: PU Cvijet, Vijesti

Ostavi komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *


× 6 = fifty four

 • Službena web stranica udruga - Cvijet i UNCA

 • Logo; PU Cvijet i UNCA

 • Kalendar

  Veljača 2019
  P U S Č P S N
  « Pro    
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728  
 • Arhiva stranice

 • Kategorije…


Hit Counter provided by Sign Holders