POZDRAV ČLANOVIMA U ŠIROKOM SVIJETU!

EJ112U poslovima pripreme redovnog godišnjeg okupljanja naših pčelara, pozivajući i kontaktirajući mnoge kolege, evidentirali smo da je priličan broj njih svugdje po svijetu. U ovoj se zemlji izgleda zaista ne može živjeti od svog rada,i to je tužno. Ne znam, tko uopće evidentira ljude koji odlaze i mislim da statistički podaci nemaju nikakve veze sa zbiljom….

Trend odlaska mladih pa čak i starijih ljudi sa našeg područja uzeo je jakog maha i pitanje je tko će i kako će to zaustaviti. Tako eto i pčelari odu u bijeli svijet, za poslom i boljim životom. Loše godine, uginuća pčela, slabo tržište i opća konfuzija “tupo-glupog” sistema, uzimaju danak. Ovdje ostaju objekti i prirodna bogatstva pomalo bez ljudi….tko zna, možda je to i cilj…,

Bilo kako bilo, Pozdravljamo SVE naše članove i kolege pčelare od Finske i Švedske, preko Irske i Njemačke, Češke… do daleke Kanade! Neka Vam barem ova stranica bude i javno okupljalište, kad već bijeda i žalost tjeraju sve iz ove krasne zemlje, možda i najljepše…. 

Tko zna! Možda za koju godinu Skupštinu Cvijet-a budemo održavali u Helsinkiju, naprimjer!     Sretno i vidimo se,

PU Cvijet, Predsjednik

s
s